Maak een afspraak

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met nummer 0413 367703 of via onderstaande knop naar het afsprakenformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op

Afspraak Maken   

Mindfulness

Mindfulness legt het accent op het komen in het hier en nu en wat daar is en het accepteren en hanteren van het leven. Een bijkomend effect kan ontspanning zijn. Mindfulness werkt met een combinatie van ademhaling, korte meditaties en cognitieve oefeningen. Het leert u hoe uw ‘mind’ werkt. Gedachten kunnen u aardig voor de gek houden en door terug te keren naar de kern, uw stiltepunt, ontstaat een nieuw perspectief om naar dingen te kijken. Dat opent nieuwe inzichten. Ervaring met meditatie is niet nodig. Iedereen kan het, ook kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Het vraagt wel inzet en huiswerk in de vorm van oefeningen horen er bij. Bij kinderen vragen wij de ouders om met hen de stof door te nemen en korte oefeningen dagelijks met hen te doen.

 

 

De training wordt aangeboden in een 8-weekse cyclus. Mindfulness is niet zweverig, het is juist wakker worden in het moment. De vorm is nieuw maar de filosofie er achter is eeuwenoud en komt uit het Boeddhisme. In een Westers jasje gestoken is het een goed middel bij angstklachten, concentratieproblemen, te druk zijn, piekergedachten of het loslaten van iets of iemand.

 

Mindfulness voor kinderen

De mindfulness wordt naast de volwassenen ook in groepjes gegeven voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Hierin wordt de kinderen op speelse wijze bijgebracht stil te kunnen staan bij gevoelens, lichaamsgewaarwordigen en gedachten. Hierdoor worden ze in staat gesteld meer grip te krijgen op zichzelf door allerlei gevoelens te leren waarnemen en accepteren en zichzelf te leren kennen in het reageren op gebeurtenissen en personen om zich heen. We maken gebruik van de adem, teksten, verhalen en activiteiten als kleuren, vouwen. Het kind leert zichzelf enerzijds kalmeren en ontspannen en anderzijds zichzelf sterker neer te zetten. Deze cursus is met name geschikt voor kinderen die snel overprikkeld raken, gevoelig zijn en/of onrustig. Het draagt bij aan een betere concentratie, leerprestaties, algehele gezondheid en ontspanning.

 

 

 

Compassie

Compassie legt het accent op het creëren van mildheid en vriendelijkheid naar jezelf. Door in verbinding te zijn met jezelf wordt de verbinding met anderen ook eerlijker en opener. Sommigen zijn geneigd heel streng, kritisch en perfectionistisch naar zichzelf te zijn en zichzelf daarmee constant onder druk/stress te zetten, terwijl anderen geneigd zijn constant in de geversrol te zitten en zichzelf, eigen behoeften en verlangens, daarbij over te slaan. Beide zijn voorbeelden van niet in een gezonde verbinding staan met onszelf en op den duur uit emotionele en energetische balans te raken, ofwel zichzelf uitgeput, moe en alleen voelen.

De compassietraining kan je helpen weer meer vanuit je hart te gaan leven in liefde voor jezelf, de ander en het leven. Jezelf ook toestaan minder goede momenten mee te maken of minder goede prestaties af te leveren, in liefdevolle acceptatie en vriendelijkheid naar jezelf kunnen blijven kijken.

De training wordt in een 8-weekse cyclus aangeboden.
We zullen gebruik maken van dezelfde soort oefeningen als bij de mindfulnesstraining, namelijk korte meditaties, cognitieve oefeningen en ontspannende lichaamsoefeningen.

De training leent zich goed als vervolg op de mindfulness.

Wees welkom!

Recensies:                  

Het gaf mij handvaten om beter met problemen om te gaan, rust in mijn hoofd en lichaam waardoor ik weer helder kon denken en emoties niet de overhand kregen. Het is gewoon fijn dat jij het proces op de voet volgt en veel dingen aanreikt met als einddoel dat iedereen het vertrouwen weer in zichzelf krijgt, waardoor het leven weer van een positieve kant bekeken kan worden.

Carola, 47 jaar

__________________________________________________

 

Tijdens de mindfulness heb ik handvatten gekregen om meer in het nu te leven. Veel minder in mijn hoofd te zitten en vooral bij mezelf te blijven. Dit heb ik geleerd door ademhalingsoefeningen en korte meditaties. Ik vond het ook heel fijn om in een klein groepje te ‘werken’, dit geeft een extra energie en ontspanning. Het zijn juist de verschillende verhalen en beweegredenen die het groepje vormt en dat maakt het heel open en ontspannen. Ook krijg je veel tips en wat naslagwerk om ook in de toekomst in het nu te blijven.

 

Na de mindfulness heb ik compassie gedaan. Dit vond ik een mooie aanvulling op de eerdere mindfulness. Ik heb bij de compassie vooral geleerd om veel milder voor mezelf te zijn. Dat ik er ook mag zijn. Samen in een klein groepje werden er soms persoonlijke dingen gedeeld, met een lach en een traan bleef iedereen respectvol naar elkaar. Desiree zorgt er voor dat er een fijne, liefdevolle en vertrouwde energie onderling is. Ik raad compassie zeker aan.

Melinda
__________________________________________________