Maak een afspraak

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met nummer 0413 367703 of via onderstaande knop naar het afsprakenformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op

 

Afspraak Maken   

EMDR

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van klachten die het gevolg zijn van een schokkende gebeurtenis in uw leven. Hierbij maken wij een onderscheid tussen licht trauma dat door Desiree van Gendt binnen een kortdurend traject psychologisch wordt benaderd, of zwaarder trauma dat door Just Wong Fong Sang in een langer traject psychotherapeutisch wordt behandeld. In beide gevallen kunnen wij het verdriet helpen te verminderen en vaak zelfs wegnemen.

De praktijk leert dat een schokkende gebeurtenis ingrijpend is. Het kan consequenties hebben voor uw verdere manier van leven. Als u zwaar mishandeld of seksueel misbruikt bent, dan kan de gebeurtenis uw gedrag tot anderen beïnvloeden. Wij bieden psychologie en psychotherapie in combinatie met de EMDR therapie. Dit is ook mogelijk voor kinderen en jeugdigen.

Oorspronkelijk is EMDR ontwikkeld om trauma’s aan te pakken. Inmiddels is de behandelmethode ook inzetbaar bij angst- en persoonlijkheidsklachten. EMDR zou omschreven kunnen worden als het resetten van het gevoel. Via visuele, auditieve of tactiele impulsen wordt het gevoelsgeheugen bewerkt. Door tijdens het ophalen van een belastende herinnering een impuls toegediend te krijgen, is er als het ware minder ruimte voor u om de bij de herinnering horende pijn te voelen. Op deze wijze vlakt de herinnering af en uiteindelijk kunt u over de gebeurtenis praten zonder de pijn er van te ervaren. Het beeld vervaagt en de gebeurtenis voelt niet meer ‘als gisteren’ maar wordt teruggeplaatst in de tijd, waar het ook hoort.

Een nieuw aspect van EMDR is dat het ook gebruikt kan worden om uw positieve aspecten te bekrachtigen. Dit kan al bij jonge kinderen ( vanaf 6 jaar) en Desiree van Gendt heeft zich hier specifiek in bekwaamd.

Recensies:

EMDR heeft mijn zelfvertrouwen een positieve boost gegeven. Mijn leven is totaal veranderd in positieve zin.
Roy, 26 jaar

 

De donkerte in mijn zijn is veranderd in licht. Ik kan de donkerte nog oproepen maar ook weer loslaten.
Corine, 63 jaar

Meer informatie over EMDR leest u hier